Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Φωτογράφιση με τον Nikor 20mm f3.5 Έναν φακό 40 ετών...

Στην εποχή που όλοι τρέχουμε στον αγώνα δρόμου του καταναλωτισμού που μας επιβάλουν οι εταιρείες, είπα να αφήσω πίσω μου τα καλούδια της σύγχρονης ηλεκτρονικής τεχνολογίας και να κάνω ένα μικρό project με εργαλεία απο το παρελθόν. 

Όλοι συχνά πέφτουμε στα δίχτυα της εποχής και νομίζουμε πως δεν μπορούμε να εκφραστούμε μέσα απο την φωτογραφία αν δεν έχουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε εξοπλισμό, ξεχνώντας την τέχνη της φωτογραφίας και αναλωνόμαστε στις τεχνικές... 

Είναι σαν να πει ένας ποιητής δεν γράφω ποιήματα ως που να πάρω το τελευταίο στυλό της Parker.Για μας που η φωτογραφία δεν είναι επάγγελμα αλλά έκφραση και δημιουργία, το βασικό εργαλείο μας είναι η φαντασία και το φως.

Με αυτά στο μυαλό μου και μια αφορμή για να ξεφύγω για λίγο απο την ρουτίνα της καθημερινότητας , ξεκίνησα ένα απόγευμα λίγο πριν τη δύση για την  φωτογραφική μου εξόρμηση στον παλιό σταθμό του ΟΣΕ στην Κόρινθο. Ο Εξοπλισμός μου, μια DSLR FX δεκαετίας με μόλις 12MP αισθητήρα, την Nikon D700 που στην εποχή της έχει γράψει ιστορία και τον φακό χειροκίνητης εστίασης 20mm Nikor f3.5 του 1977.   

Έτσι σήμερα μοιράζομαι μαζί σας ένα μέρος αυτού του όμορφου και δημιουργικού δειλινού στον παλιό σταθμό... 
Κωνσταντίνος Γαλάνης 
k.galanis@hotmail.com